Injectable Fillers


Injectable Fillers: een niet-chirurgische-therapie tegen huidveroudering


Naarmate we ouder worden, gaan we kritischer naar onszelf in de spiegel kijken en de vergelijking maken hoe we er vroeger uitzagen. Een jong gezicht heeft een duidelijke vorm en strakke contouren. Helaas verliest de huid reeds na ons dertigste levensjaar in toenemende mate zijn vocht en elasticiteit waardoor ons uiterlijk sneller verouderd dan onze inwendige gevoelsleeftijd.

Het volume van de huidlagen neemt af, het percentage vet en collageen onder de huid (steunweefsel) vermindert zodat rimpels ontstaan en de huid meer naar de onderkant van het gezicht begint te zakken. Dit proces kan worden versneld door externe factoren zoals blootstelling aan de zon, roken, uw eet- en drinkgewoonten en te weinig slaap en de jarenlange spierbewegingen in uw gelaat. Maar ook andere factoren zijn van invloed, zoals erfelijkheid, ziektes, huidbeschadigingen en littekenvorming, waardoor de huid in een sneller tempo verouderd dan u eigenlijk voor mogelijk had gehouden.

Vandaag de dag zijn de nieuwste injectable fillers een veilige, niet-chirurgische oplossing om die vervelende gezicht-lijntjes en rimpels te corrigeren en uw gezichtsvormen en contouren te herstellen. Het eindresultaat: U komt er weer uit te zien zoals u zich ook werkelijk voelt.

Bij Pasman Esthetics hebben we de keuze uit een ruim assortiment moderne fillers die passen bij uw cosmetische wensen. De beste manier om te kunnen bepalen welke filler de meest geschikte is voor uw unieke gezichtsanatomie, is een persoonlijk gesprek met de ervaren medisch specialist, dokter Edward Pasman. Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis cosmetisch consult in onze vestiging in Loenen aan de Vecht.

Wat kunnen Injectable Fillers voor u betekenen?


De huidige generatie fillers zijn speciaal ontworpen om de vele tekenen van het verouderingsproces te corrigeren. Deze behandelingen kunnen u helpen om met gemak vijf tot tien jaar van uw uiterlijke leeftijd af te halen zonder dat u daar plastische chirurgie voor nodig heeft. Het resultaat is direct zichtbaar zonder dat anderen zien dat u “wat” heeft laten doen. Wat mogelijk wel opvalt is dat u er frisser/meer uitgerust en mogelijk wat jonger/gezonder uit ziet. En wie wil dat niet?

De behandeling heeft verder een minimale herstelperiode zonder napijn zodat uw normale levensritme zo min mogelijk verstoord wordt. U kunt na de behandeling direct weer naar huis.

Algemene behandelgebieden voor het gebruik van injectable fillers:

  • Gezichtsplooien en rimpels
  • Verlies van volume in het gezicht zoals traangootjes, jukbeenderen, wangen, voorhoofd, slapen en meer
  • Holle wangen en ogen
  • Afhangende Neuslippen-plooi of mondhoek-plooien
  • Dunne lippen
  • Rimpels tussen de wenkbrauwen

Naast de algemene behandelgebieden zijn ook specifieke gebieden die behandeld kunnen worden zoals bijvoorbeeld een dunne huidstructuur van de handen, verlies van volume in de handen, in de oorlellen etc. Samen met uw medisch specialist kunt u de verschillende opties bespreken.


Kies de beste behandeling

Er zijn vele verschillende fillers op de markt en allen zijn zo samengesteld dat specifieke gebieden met de juiste filler-gel behandeld kunnen worden. Een goed cosmetisch arts voor uw behandeling kiezen is natuurlijk een eerste vereiste.

Dokter Pasman is anesthesioloog-cosmetisch arts en zeer getalenteerd met de nieuwste injecteerbare fillers. Hij is als docent betrokken bij de opleiding tot cosmetisch arts en heeft vele filler procedures met zeer mooi resultaat uitgevoerd. Naast de standaard behandelingen worden ook de moeilijk injecteerbare gebieden behandeld met een prachtig resultaat. Dit zijn procedures voor gevorderde artsen. Tijdens het eerste bezoek krijgt u persoonlijk door dokter Pasman uitgelegd wat de beste cosmetische mogelijkheden zijn waarna u een op maat gesneden behandelplan krijgt voorgelegd die passen bij uw wensen en uw budget.

De injectable filler behandelingen worden bij Pasman Esthetics uitgevoerd met:

  • Belotero-serie van de firma Merz
  • Juvederm-serie van de firma Allergan
  • Radiesse van de firma Merz

Wat is een Filler nu precies?

Een filler is een zachte steriele gel dat diep of oppervlakkig in de huid wordt geïnjecteerd. Het merendeel van de moderne fillers bestaat uit de stof Hyaluronzuur (HA), een lichaamseigen suiker-molecuul dat in de huid voorkomt en zeer sterke vocht bindende eigenschappen bezit. Daarnaast stimuleert het ook in mindere mate de aanmaak van het natuurlijk collageen in de huid wat voor de stevigheid zorgt.

Door hyaluronzuur te behandelen kunnen verschillende gel-diktes worden gefabriceerd zodat ieder anatomisch gebied de juiste filler krijgt.

Naast hyaluronzuur fillers bestaat ook een ander filler-product: Radiesse.

Radiesse is een biostimulerende filler wat naast liftende eigenschappen ook een versteviging van de huid geeft. Het is gemaakt van calcium-hydroxylapatiet-deeltjes (CaHA) in een natrium-carboxymethyl-cellulose gel. Radiesse bestaat voor ongeveer 30% uit CaHA en voor 70% uit gel. Hiermee is Radiesse uniek en niet vergelijkbaar met andere fillers. Dankzij de speciale gel-matrix is het volume effect van Radiesse direct zichtbaar en zal het effect van de calcium-deeltjes na ongeveer twee maanden uw huid weer steviger doen aanvoelen.De gel en de calcium-deeltjes worden in de loop van de tijd weer op natuurlijke wijze volledig door het lichaam afgebroken. Radiesse wordt ook vaak in andere huid gebieden gebruikt, zoals bijvoorbeeld de handen en het decolleté.

Samen met u zal dokter Pasman bepalen welke filler het best geschikt is voor uw specifieke behandelgebied.


Een unieke benadering in de huid filler behandeling

Dokter Pasman’s benadering omtrent gezichtsverjonging en anti-veroudering-geneeskunde is holistisch (= de cosmetische benadering is een onderdeel van het moderne veroudering proces); deze filosofie heeft zijn effect in de manier waarop hij de fillers toedient. Hij probeert niet simpelweg alleen een rimpel te behandelen. In plaats daarvan kijkt hij naar het hele gezicht en gebruikt hij de fillers ook om volume verlies te herstellen, gelaatscontouren vorm te geven en lippen te modelleren om zo tot een compleet en harmonieuze weergave van uw gevoelsleeftijd te komen.

Deze benadering levert een zeer mooi, natuurlijk resultaat op. Dokter Pasman is in staat om u te helpen om uw jeugdige, natuurlijke en aantrekkelijke uiterlijk te herstellen zonder dat u er uitziet gaat zien als “opgespoten”. De injectable fillers worden op deze manier gebruikt als een onderdeel in de niet-chirurgische-facelift.

Voel je opgefrist, vernieuwd en aantrekkelijk. Maak een afspraak bij Pasman esthetics door gebruik te maken van het contact formulier op deze webpagina of bel vandaag nog naar 0294-232428 om een gratis advies gesprek in te plannen.


Wie is geautoriseerd om fillers te injecteren?

Dit mogen uitsluitend BIG-geregistreerde artsen doen. In dit register staan basis-artsen, huisartsen en medisch-specialisten. Dokter Pasman staat als medisch specialist geregistreerd onder nummer: 99046061601.