Lower FaceBehandelingen onderste gedeelte gezicht met Botox®, Bocouture® en/of een Filler

Octoface Octoface Octoface Octoface Octoface Octoface Octoface Octoface Octoface Octoface Octoface Octoface Octoface Octoface


Rokerslijntjes (1)

Lipstick-lijntjes, Rokers-lijntjes, verticale lip-lijntjes, noem het wat je wil, lip-lijntjes zijn één van die tekenen van veroudering waar je liever niet mee te maken krijgt. Een van de onderliggende oorzaken is, helaas, het veelvuldig gebruik van uw lippen! Iedere keer als u praat, uw lippen tuit om door een rietje te drinken of een liedje fluit, ontstaan plooien in de huid. Vanwege de vele herhalingen van deze tuitende spierbeweging ontstaan vele kleine lijntjes en/of plooien rondom de mond. Dit is ook de oorzaak bij personen die veel roken dat deze lijntjes eerder èn duidelijker zichtbaar worden, naast het feit dat roken de huid laat uitdrogen, rimpelvorming versnelt en de kleur van de huid aantast.

Een andere oorzaak van bovenlip-lijntjes is het verlies van bovenlip-volume tijdens de veroudering. Bij het voortschrijden van de leeftijd verliest uw huid collageen en elastine, de componenten die voor een volle en gladde huid zorgen. Tegelijkertijd nemen de vetkussentjes in uw lippen ook nog eens af waardoor lijntjes en plooien toenemend zichtbaar worden. Naarmate uw leeftijd vordert wordt de huid steeds dunner en worden nieuwe kreukels steeds slechter glad getrokken.

Een goede manier om de verticale lijntjes te elimineren is om het volume, wat in de loop van de tijd verloren is gegaan, te vervangen met een hyaluronzuur filler. U ziet in in korte tijd uw bovenlip weer terug keren naar een jeugdige staat van dienst. Wanneer hyaluronzuur bij u toch sneller verdwijnt dan gemiddeld, bijvoorbeeld door een verhoogd spiergebruik, kan in tweede instantie de activiteit van de mondspier worden verzacht. Een botuline-A-neuromudulator (Botox®, Bocouture®) zorgt dat uw mondspier minder hard aantrekt maar nog wel normaal kan worden gebruikt. De hyaluronzuur filler wordt hierdoor minder snel afgebroken en u behoud uw lip volume voor een langere tijd. U zult versteld staan van het fraaie resultaat.


Liplijntjes (2) & Lip Volume Verlies (3)

Uw lippen zijn tegenwoordig een zeer belangrijk onderdeel van uw uitstraling. Kijk maar eens naar de hoeveelheid selfies waar het ‘lippen-showen’ tot een kunst is verheven. Volle, expressieve lippen zijn een schoonheid-ideaal waarvan vele dromen. Niet voor niets is het een esthetische behandeling waar een sterk groeiende vraag naar is. Mooie lippen willen we allemaal. Maar na uw dertigste levensjaar veranderen de lippen van contour en definitie. De lippen worden kleiner, platter en verliezen hun stevigheid. Met name de bovenste lip wordt zichtbaar smaller en krult zich op naar de binnenkant van de mond. De onderlip begint door de zwaartekracht af te zakken tot onder het lip-randje en zorgt voor een minder scherpe definiëring. Wanneer u meer vulling van de lippen wilt dan is de verhouding van bovenlip tot onderlip belangrijk en wordt het injecteren meer een kunstvorm dan een medische handeling.

Bij Pasman Esthetics kijken we naar het kleinste detail en proberen we de lippen op de juiste artistieke manier vorm te geven. Ook voor cliënten die geen stevige voluptueuze lippen wensen kunnen subtiele veranderingen van het horizontale lip-lijntje en het filtrum (de twee randjes tussen neusopening en de lip) voor een groots resultaat zorgen. Deze accenten geven een herstel van de lip definiëring zonder dat men merkt dat u wat heeft laten doen.

Een botuline-A-neuromudulator (Botox®, Bocouture®) kan worden gebruikt om het lippenrandje iets meer naar buiten te laten rollen. Het geeft daardoor wat meer definitie aan de lip waardoor ook bij dunnere lippen tòch een mooiere uitstraling kan worden verkregen.


Afhangende mondhoeken (4)

Afhangende mondhoeken staan synoniem voor onvriendelijkheid of ontevredenheid. Het maakt het gezicht harder en vooral een stuk ouder. Naarmate de leeftijd klimt gaat het gebied rond uw mondhoeken helaas alleen maar méér afhangen. De oorzaak: volumeverlies in het gezicht en/of door het onwillekeurig vaak aanspannen van de mondhoek-spier. In dit laatste geval kunnen zelfs jonge mensen hier last van hebben. Het goede nieuws is dat, afhankelijk van de oorzaak, verschillende oplossingen of combinaties van behandelingen mogelijk zijn om het probleem van uw afhangende mondhoeken te corrigeren. Vaak voldoet een kleine behandeling wat een verbeterend effect van uw uitstraling tot gevolg zal hebben.

Hangende mondhoeken door spierwerking

Als de hangende mondhoek wordt veroorzaakt door het spiertje dat de mondhoek naar beneden trekt, kan de spieractiviteit worden verminderd met een botuline-A-neuromudulator (Botox®, Bocouture®). De neuromodulator wordt niet in de mond zelf geprikt, maar in de spier wat lager op de kin. Hierdoor ontspant het spiertje in de mondhoek en worden de mondhoeken gelift.

Hangende mondhoeken door volumeverlies

Veel vaker is het zo, dat hangende mondhoeken worden veroorzaakt door volumeverlies in het gelaat, door het verdwijnen van vet uit de diepere huidlagen en de afname van ondersteunend bindweefsel. De zwaartekracht doet er nog een schepje bovenop. De lippen kunnen naar binnen vallen, de mondhoeken verdwijnen of wijzen naar beneden en de mond wordt in zijn geheel smaller. In het geval van volumeverlies is de meest effectieve behandeling een filler behandeling met een hyaluronzuur of radiesse. Soms gaat dit in combinatie met het opvullen van de lippen.

Bij Pasman Esthetics hebben we de ervaring dat een combinatiebehandeling van een neuromodulator en een filler in het algemeen de mooiste resultaten geeft.


Kaaklijn (5)

Het verouderingsproces van de kaaklijn heeft veel gradaties. Deels worden deze veroorzaakt door verzakking van weefsel en vet vanuit het jukbeen en de wang. De oneffenheid kan ook het gevolg zijn van vermindering van bot-weefsel dat het gevolg is van uw natuurlijke gezichtsveroudering of in sommige gevallen als u een gebitsprothese draagt. De huid krimpt helaas niet mee waardoor het een maatje te groot wordt voor het bot en dus gaat hangen. Op drie plaatsen zorgen bindweefselbandjes (ligamenten) op het kaakbot ervoor dat de huid stevig met het bot blijft verbonden. In de ruimten tussen die bandjes zakt de huid echter steeds meer uit en ontstaan de bekende deukjes en kwabjes.

Schoonheid gaat vooral om strakke en vloeiende contouren. Door het mooie en natuurlijke volume-effect van een filler kunnen we zeer effectief een herstel krijgen van oneffenheden in contourlijnen. Door een mooie kaaklijn wordt uw kin harmonieuzer en is zal ook de mond meer uitdrukking krijgen.

Een botuline-A-neuromudulator (Botox® en Bocouture®) wordt niet vaak in de kaaklijn gebruikt. Indien er symptomen zijn van Bruxisme (chronisch tandenknarsen) met het afschaven van tanden tot gevolg, hoofdpijn, spierpijn van de nek- en schouderspieren en verdikking van de kauwspier (hypertrofie van de Masseter) kan dit wel als medische behandeling worden toegepast.

Bij Pasman Esthetics zijn wij gespecialiseerd in dit soort medische behandelingen.

De Psychologie van een mooie kaaklijn

Uit verschillend psychologisch onderzoek is gebleken dat wij onbewust de vorm van de kaaklijn koppelen aan bepaalde eigenschappen van een persoon. Mannen vallen op vrouwen met een gladde ronde kaaklijn. Andersom vallen vrouwen op mannen met een sterke kaaklijn. Een krachtige, hoekige kaaklijn staat voor een hoog testosterongehalte en straalt kracht en dominantie uit. Een man/vrouw met een rondere kaak wordt daarentegen weer geassocieerd met meer verzorgende taken (minder testosteron betekent een grotere kans dat het gezin goed wordt onderhouden) en wordt door vrouwen èn mannen als aantrekkelijk gezien. Als we ouder worden verliest ons gezicht, en daarmee ook de kaaklijn, de volheid van de structuur die we zo aantrekkelijk vinden om te zien. Een goed gedefinieerde kaaklijn is dus belangrijk voor de boodschap die u wilt uitzenden. Een filler behandeling kan u hierbij goed van dienst zijn.


Golfbal kin (6)

Een overmatige activiteit van de kinspier (Mentalis spier) kan een zogenaamde “golfbal-kin” of “Putjes-kin” veroorzaken. Tijdens het praten of het uiten van een bepaalde emotie ontstaan er onwillekeurige samentrekkingen van de kinspier waardoor onregelmatige of putjes in de kin zichtbaar worden. In sommige gevallen ontstaat ook een hinderlijke dwarse plooi tussen de onderlip en de kin. Met 1 of 2 prikjes botuline-A-neuromudulator (Botox® of Bocouture®) is dit probleem verholpen en heeft u hier een aantal maanden plezier van. Een rustige kin oogt mooier en een stuk vriendelijker.


vorige pagina