Mid FaceBehandelingen midden gedeelte gezicht met Botox®, Bocouture® en/of een Filler

Octoface Octoface Octoface Octoface Octoface Octoface Octoface


Kraaienpootjes (1)

Rimpels aan de buitenzijde van de beide oogkassen kunnen het beste worden verminderd door de sterke oogspier (M. Orbicularis Oculi Lateralis) ter plaatse te verzachten met een Botuline-A-Neuromodulator (Botox®,Bocouture®). Hierdoor vermindert de activiteit van deze spier waardoor minder rimpels in de huid van de oogkassen worden getrokken. Eventuele rimpels die toch nog zichtbaar blijven, kunnen in de oppervlakkige huid worden hersteld met een dunne hyaluronzuur filler. Deze zorgt weer voor hydratatie van de huid en helpt bij het herstel van het steunweefsel net onder de huid.


Verlies van volume ter plaatse van de jukbeenderen (2)

Ter plaatse van de jukbeenderen duwt iedereen wel eens de huid omhoog om weer even te aanschouwen hoe strak de huid hoort te zitten. De jukbeenderen zijn een essentieel onderdeel van de belangrijkste schoonheidspunten in het gezicht. Herstel van volume in dit gedeelte van het gezicht is de basis voor een mooi cosmetisch effect en geeft direct een zeer fris resultaat. Hier wordt zowel in de diepe als oppervlakkige lagen van het gezicht het mooist gewerkt met een injecteerbare filler. De keuze voor een bepaald type filler wordt op basis van uw specifieke huid- en anatomische kenmerken in samenspraak met u gemaakt. Ter plaatse van de jukbeenderen worden in de cosmetische geneeskunde in principe geen Botuline-A-neuromodulatoren gebruikt.


Wallen, donkere kringen en het Traangootje (3)

Wallen en donkere kringen onder de ogen geven u een vermoeide en oude uitstraling. De oorzaak is een diepe rimpel onder de ogen, ook wel het traangootje genoemd. Wallen en kringen worden o.a. veroorzaakt door volumeverlies, slaapgebrek, stress, chronische vermoeidheid, slechte voeding en vochtophoping. In enkele gevallen speelt een erfelijke aanleg hierin ook een belangrijke rol. Tijdens de veroudering verergeren de wallen en kringen met name omdat uw huid haar veerkracht verliest en de onderliggende anatomie veranderd. De vermoeide uitstraling of holle ogen hebben een grote impact hoe mensen naar u kijken en een indruk over u vormen. Uw uiterlijk komt dan niet overeen met hoe u zich van binnen voelt. De behandeling van de traangoot is precisie werk. In dit gebied zitten verschillende structuren welke een belangrijke functionele betekenis hebben. Het oogvocht moet namelijk via deze structuur weg kunnen. Door de juiste filler èn de juiste techniek te hanteren kunnen wallen en traangoot netjes worden behandeld waardoor uw gezicht weer een fitte en gezonde uitstraling terug krijgt.


De Wangen (4)

Er zijn grofweg drie soorten wangen te onderscheiden: rimpel wangen, hang wangen en ingevallen wangen. Ze zien er allemaal anders uit, maar hebben dezelfde oorzaak; het kaak-bot slinkt naarmate we ouder worden. Hierdoor wordt de huid als het ware een beetje te ruim voor de inhoud. Ook neemt het onderhuids vetweefsel in het gezicht af, waardoor er nog meer ruimte onder de huid ontstaat. Beide processen leiden tot rimpels en/of ingevallen wangen. Verder lopen in de wang een tweetal bindweefsel-schotjes, net onder het jukbeen naar de kaaklijn en de tweede net naast de kin naar de mondhoek. Deze beiden trekken de huid op die plekken steeds meer naar binnen en naar boven. Samen met de zwaartekracht zorgt dit voor het ontstaan van kwabjes en deukjes in de wangen.


Rimpels, Deukjes of kwabjes? Doe de ‘centenbak-test’.

Ga voor een spiegel staan en kijk via een handspiegel naar de zijkant van uw gezicht.


Houdt uw hoofd recht en duw uw onderkaak naar voren, zodat u een ‘centenbak’ maakt. Als de rimpels, deukjes en kwabjes in uw onderkaak in uw kaaklijn verdwijnen dan is een behandeling met een filler uw oplossing.


Hebt u hangwangen met golfjes of deukjes?

Maak een foto van de zijkant van uw gezicht. Ziet u een ‘golfje’ op de kaaklijn bij uzelf? U heeft dan last van botverlies van de kaak met een uitgezakte huid als gevolg. De oplossing: een behandeling met een goede filler.


Hebt u ingevallen wangen? Probeer de ‘liniaal-test’.

Maak een foto waarbij u het tipje van uw neus en een stukje wang ziet, zoals de foto hieronder. Trek een lijn van uw jukbeen naar uw kin. Ontstaat er ruimte tussen de lijn en uw wangen? U bent gebaat met een filler behandeling.Neuslippen Plooi (5)

Deze huidplooien lopen van beide zijden van de neus naar de mondhoeken en zorgen voor een scheiding tussen de wangen en de bovenlip. De plooien zijn onderdeel van een systeem van bindweefsel-schotten welke de vetkussentjes in de wangen op zijn plaats houden. Vanaf de geboorte zijn de vetkussentjes op de wangen prominent aanwezig en is de neus-lippen-plooi een mooie dynamische structuur. Vanaf het 20e levensjaar groeit de plooi echter gestaag in de diepte en lengte richting. Vanaf het vijfendertigste levensjaar wordt de plooi statischer en begint het gezicht sterker te tekenen. Tijdens de verdere veroudering verzwakken de aangezicht spieren, vermindert de inhoud van de vetkussentjes, verliezen we collageen en hyaluronzuren in de huid en zorgt vooral de zwaartekracht voor een neerwaartse tractie op dit systeem. Het resultaat: afzakkende holle wangen met toenemende zichtbare neus-lippen-plooien. De schaduw die hierdoor in uw gezicht ontstaat kan zo uitgroeien tot een cosmetisch probleem. Correctie van de neus-lippen-plooi kan plaats vinden door het injecteren van een dermale filler in de wangen om de leegte opnieuw te vullen en de wangen weer op de juiste plaats te positioneren. De filler wordt ook in het gebied van de neus-lippen-plooi geïnjecteerd om deze plooi van onderen te ondersteunen en verder te verzachten. Uw gezicht krijgt zo haar jeugdige uitstraling weer terug.


vorige pagina